Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой и Ангел Траков с втори места в Открития шампионат на Сърбия

Мартин Чой от „Еко BMW МС рейсинг тийм“ с BMW в клас Superbike и Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ в клас F 600 заеха вторите места в класовете си и в двата дни на Открития шампионат на Сърбия на писта, който е и кръг от BMU надпреварата през 2022. В съботния ден на подиума се качи и Николай Петров от „Еконт рейсинг тийм“, който обаче в неделя завърши 6-ти.

В клас SSP 300 най-добре от нашите се представи Геновева Кънева от МК „Боляри“, която записа 7-мо и 8-мо място в двата дни. Жулиета Апостолова от „Хела мото спорт“ завърши 8-ма и 10-та, Виктор Стоянов от „Еконт рейсинг тийм“ (10 и 13), а двамата пилоти на „СБ мото рейсинг тийм“ Румен Димитров (14 и 18) и Мартин Найденов (16 и 16). Победител в този клас е Константинос Мавропулос от Гърция.

Във F 600 Ангел Траков кара стабилно е в двата дни, но и в събота, и в неделя завърши след победителя Христиан Бузалковски от Северна Македония. Николай Петров от „Еконт рейсинг тийм“ взе 3-то и 6-то място, Аспарух Йорданов от „СБ мото рейсинг тийм“ – 6-то и 5-то, а Горан Цървишки – 13-то и 12-то.

В SSP 600 Асен Лилов от „Байк билд рейсинг“ зае 6-то и 5-то място в събота и неделя, Михаил Иванов от „М 78 спорт“ не успя да вземе точки в неделя, за разлика от съботното си 4-то място, Марио Ашминов от „Еконт рейсинг тийм“ е 7-ми от съботния ден, а Александър Александров от „СБ мото рейсинг тийм“ – 8-ми, като и двамата не успяха да вземат точки във втория старт. Победител и в двата дни е представителят на домакините Страхиня Ковачевич.

След контузията, която получи на пистата в Серес Мартин Чой от „Еко BMW МС рейсинг тийм“ в Superbike взе две втори места, като и в двата дни пред него завърши Давид Божич от Словения. Другият ни представител Христиан Христов завърши 6-ти и в двата старта.

Във F 1000 Симеон Сираков от „Еконт рейсинг тийм“ два пъти завърши 8-ми, а Цветелин Пенчев от „Камикадзе рейсинг тийм“ записа 15-то и 7-мо място.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени