Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кого ще спаси и кого ще помилва публиката в "Убийствен полет“?

Актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев разказват в Нашият ден“ за комедийния пътуващ спектакъл "Убийствен полет – спектакъл с избори“, в който публиката е активен участник. Най-интересното е, че финалът на пиесата е с отворен край –  публиката поема ролята на Страшния съд и тя решава на кои от 7-те пасажери в самолета ще даде 5-те спасителни жилетки. На 23 май от 19.00 ч. в кино "Освобождение“, бул. "Мария Луиза" 106 в София само срещу 1 лев всеки от публиката, може да бъде част от Страшния съд и да нарисува с думи своя край на пиесата.

Спектакълът е режисьорски дебют на актьора Георги Къркеланов, а сценарият е театрален дебют за телевизионния сценарист Теньо Гогов. В "Убийствен полет“ участват Даяна Ханджиева, Тони Карабашев, Аделина Петрова, Иван Станчев, Станка Велинова, Васил Бовянски, Галина Бонева.

Проектът е осъществен по програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" с финансовия принос на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, както и на Министерство на културата. Въздействието на спектакъла и новаторската му визия се гарантират от опита на едни от най-дейните културни предприемачи в Норвегия "Culture breaks borders" с партньорство със Сдружение "От сърце към сърце“, разказва Аделина Петрова

Историята 

Пътнически полет 876 София – Осло. Самолетът е с 2 салона – един за пътници и един за публика. Зрителите ще пътуват към норвежката столица заедно с журналистите Тони и Гергана, които крият нещо от вас. Властната дамата отдясно се казва Елегия, но ще я запомните като Маман, а до нея е нейният потиснат и копнеещ за еманципация син Косьо. Онзи със шапката е Димо – талантлив стрелец, ограбен от шанса да блесне на световния спортен форум. С този полет започва неговият нов шанс поне за още един изстрел, с който да се прочуе пред цял свят – и това е изстрелът, който ще произведе по време на връчването на Нобеловата награда за мир. В тайната и коварна мисия ще му асистират опитната стюардеса Виван, която е готова на всичко заради любовта, и наивната идеалистична Поли, която нищичко не подозира, допреди всичко да се обърка. Скъпата публика играе ролята на Страшния съд. Тежка роля.

Посланието

"Не е въпрос никога да не правим грешки. Въпросът е след това да ги осъзнаваме и да се опитваме повече да не ги допускаме и да бъдем по-добра версия на себе си“, споделя Иван Станчев.

Целия разговор с актьорите Аделина Петрова и Иван Станчев можете да чуете в звуковия файл.

Снимки – сайт на спектакъла "Убийствен полет"
По публикацията работи: Наталия Маева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна