Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Солинария" и тяхната цел да помагат на млади таланти

За втора поредна година Младежкият артфестивал "Солинария" ще включва майсторски класове и концерти на ярки музиканти. Основната му мисия, още от неговото създаване е да подкрепя млади артисти в дългия път на творческо им израстване.

За предаването "Метроном" по програма "Христо Ботев" на БНР пианистката Гергана Несторова, артистичен директор на фестивала, разказа за предстоящите събития, които ще се случват тази година на територията на Созопол и открита сцена в местността Буджака, както и подробности около провелия се конкурс.


"Много сме щастливи, че екипът на "Солинария" успяхме да организираме в рамките на фестивалната програма и конкурс за пианисти. Имаше изключително голям интерес с участници от 16 държави. Журито беше с международно участие, като председател е нашата изявена пианиста Лилия Бояджиева. Много съм благодарна за подкрепата, която получихме от Национален фонд "Култура". Кои са носителите на награди от конкурса и подробности за майсторските класове на Ангелина Абаджиева, Лилия Бояджиева и изпълнителите, които са поканени да изнесат концерт, може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!