Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бандата "Bloodrush" с представяне на новата им песен “Сам”

4
Снимка: Bloodrush
Премиерата на "Сам" – най-личната и емоционална песен, която "Bloodrush" някога са записвали, беше в петък, 20 май, в 11:00 ч. в официалния YouTube канал на групата.

"Това е най-различното нещо, което сме правили. Наистина който е слушал старите неща и чуе това парче, просто няма да намери връзка между "двете банди". Много е различно, много е ново за нас и ни е много близко. Много е емоционално, чакахме го с нетърпение“, казаха момчетата от групата.

Това е и първата балада в историята на групата от Добрич, която има зад гърба си вече два албума. Коста Коларов, вокал и автор на музиката и текста на "Сам", признава, че дори малко се притеснява да я сподели със света. Свързана е с дълбоко емоционална лична случка, провокирана от раздяла, която го вдъхновява да напише текста.

"В центъра на нашето творчество винаги сме държали разнообразието на пиедестал. Ние никога не сме искали, да сме еднотипна, едножанрова група", добавиха те.

Видеото към "Сам" е второто от четири видеа, които групата планира да издаде до края на годината и всъщност е хронологичното продължение на историята в сингъла, с който групата се завърна преди два месеца - "Заедно ли ще горим?". 

Елегантният клип отново е по идея и изпълнение на "четвъртия" в рок триото – Петър Тухчиев. Със завръщането си в родния град, "Bloodrush" продължават да преоткриват потънали в прах и забрава уникални локации, които съживяват с видеоклиповете си.

"И трите локации се намират в центъра на града. За нас са едни прекрасни архитектурни сгради и културно важни за града, които чувстваме, че западат до известна степен. Културната дейност в малки градове като нашия е доста ограничена в последните години. Заснемайки видеото в тези сгради искахме отново да вдъхнем живот и да напомним на хората за тези места, че още съществуват и още имат нужда от нас. Това са места, с които сме израснали и са ни дали толкова много. Наистина беше важно да им се отблагодарим по този начин и да обърнем малко внимание на хората към тях“, споделиха от "Bloodrush".

Лятото на групата "Bloodrush" включва няколко "оpen air" фестивала – "Антибал" 2022, "MammothFest" 2022 в Гърция, "Reload Festival", "Neverfest" във Варна, "Elin Pelin Pop", "REBEL REBEL" 2022 в София и поне още един сингъл – 3/4 вече се подготвя.

Те ще имат участие в София на 26 май, четвъртък, като ще свирят заедно с още няколко интересни групи.


По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия