Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Антология на миражите" - 50 чудеса на света и прочути забележителности, описани от български журналисти

Корица на книгата "Антология на миражите"
Снимка: Фейсбук/ "Книгомания"

Книгата "Антология на миражите" представя 50 чудеса на света и прочути забележителности, описани от български журналисти пътешественици.

"Най-ценното на тази антология е, че цял един живот няма да ни стигне да навъртим тези километри, а може да ги видите в едно томче от 400 страници, пълно с 1000 снимки, направо целият свят ви идва на крака". Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" журналистът Магдалена Гигова:

Магдалена Гигова

"Интересното е, че това е различната гледна точка, защото не е идеята да отидеш до Париж и да разкажеш за Айфеловата кула, а да споделиш твоето лично откритие, това, което ти си научил там, дори да е Айфеловата кула, но да е нещо, което да не е широко известно. Всъщност това беше замисълът на Милена Димитрова, която е редактор и съставител на книгата – да отправи предизвикателство пред членовете на АБУДЖЕТ. Това е българската секция на Световната федерация на пътуващите писатели, но не само членове на АБУДЖЕТ са се изказали в книгата. Имаме и купени външни играчи като Георги Милков, Жени Атанасова, Камелия Илиева, Неделя Щонова".

Цялото интервю с Магдалена Гигова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!