Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров играе с Чорич в последния мач на корт №14 в сряда

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров стартира отлично участието си на Откритото първенство на Франция. Българинът не остави шансове на Маркос Гирон и му отпусна едва три гейма, за да продължи към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Борна Чорич.

Хърватинът, който получи травма в дясното рамо през миналия сезон, извадила го от състезания за повече от една година, направи своето завръщане в началото на месец март, но оттогава е записал само две победи в общо 8 изиграни срещи. Това се отрази на неговото класиране в ранглистата, където в момента заема 275-ата позиция, което е изключително далеч от неговото върхово постижение, а именно №12, достигнато през 2018-а.

До този момент Димитров и Чорич не са се изправяли нито веднъж на корта, тъй като при единствения случай, в който трябваше да излязат един срещу друг, хърватинът се отказа малко преди началото на двубоя.

Предстоящата среща помежду им е поставена последна (четвърта) в програмата на корт 14 в сряда, което означава, че ще започне не преди 17:30 часа българско време. 


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!