Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Суингът като приказка във Военния клуб в София

Михаил Йосифов
Снимка: Ирина Недева

Връщане на часовника 90 години назад – това ще се случи тази вечер на приказен бал във Военния клуб в София, където зрителите ще се върнат във времената на суинга.

"Нашата любов към тази епоха в музиката ще избие тази вечер. Ще се пренесем в епохата много приятно", каза пред БНР тромпетистът Михаил Йосифов.

"Тази музика затова е толкова възторжена, защото трябва да бъде антипод на действителността. Ние, в днешно време усещаме нейната енергия, нейната радост, нейното щастие и се надяваме нашето време да не е чак в такъв разрез с тази музика", отбеляза Йосифов.

"Правим едно отклонение от нашето време, леко забягваме за няколко часа, за да се отпуснем, да потанцуваме и да позабравим малко за съвременните ни проблеми и световните, с битови проблеми, които си имаме всички ние. Тази криза, която в момента настъпва – донякъде си приличат времената. Затова правим този бал – да имаме лек отдушник, да се презаредим", изтъкна в предаването "Хоризонт до обед" Васил Къркеланов, фотограф, продуцент, режисьор и оператор.

Михаил Йосифов и Васил Къркеланов

Приказните балове са наследници на проекта "Приказки за джаза", който се отличава с по-клубен формат, уточни той.

Повече за музикалното събитие чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!