Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Композиторът Димитър Костанцалиев чества 40 творчески години

Димитър Костанцалиев
Снимка: личен архив

На 27 май, точно на 60-ия си рожден ден, Димитър Костанцалиев ни кани в зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори. Юбилейният концерт ще започне в 19 часа, а на сцената ще бъдат елитни български изпълнители, отдадени на изпълнението и популяризирането на съвременното българско творчество.

Пиеси на Димитър Костанцалиев ще изпълнят камерния оркестър "Орфей" с диригент Райчо Христов, пианистките Мила Михова и Светозара Панайотова-Тонева; флейтистът Явор Желев, дуо КлариСакс: Росен Идеалов и Горан Ташев; цигуларката Лилия Коева. Духов квинтет "Пилекадоне" ще представи най-новата композиция на Димитър Костанцалиев "Молитва от пепелта", написана по повод войната в Украйна.

По повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - Община Перник награди Димитър Костанцалиев за значителен принос и заслуги в областта на образованието.

За пътя си в музиката и за творчеството в продължение на четири десетилетия, за работата си с професионалните български изпълнители, както и с децата от вокално-театралната формация "Таласъмче" и детския хор "Родна песен" - Перник, Димитър Костанцалиев разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".
Чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!