Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха санкцията на Балкан

Отборът на Балкан бе санкциониран от федерацията по баскетбол
Снимка: balkan-basket.com

Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол заседава днес освен по жалбата на Левски за наказанието от три служебни загуби в полуфиналната серия срещу Балкан и по още две жалби от клубове от Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

Първата беше от страна на Балкан за налагане на наказание за изиграване на два домакински мача пред празни трибуни за зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице в мача от полуфиналната серия срещу Левски, проведен на 14 май в Ботевград. На Балкан бе наложена имуществена санкция в размер на 1000 лева и провеждане на следващите две домакински срещи на клуба пред празни трибуни.

Арбитражната комисия се запозна с всички материали по жалбата и върна като нередовна жалбата на ботевградчани. Според становището на комисията, същата не отговаря и на изискванията предвидени в чл. 5, ал. 3, б. „Д“, от правилника за работата на Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол. Производството по жалбата беше прекратено.

Комисията беше сезирана и с жалба от страна на Рилски спортист срещу наложена имуществена санкция в размер на 500 лева за нарушаване на установения ред по време на среща от НБЛ от зрители до две лица в мача срещу Спартак Плевен, проведен на 13 май.

След като се запозна с обжалваното решение, жалбата, приложенията към нея и доклада на дежурния представител, и след проведени обсъждания, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол реши да намали наложената санкция в размер на 250 лева.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна