Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца и младежи, настанени в социални институции, се включиха в творчески ателиета по фотография

3
Снимка: pixabay.com

Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в социални институции, които в рамките на 3 месеца се включиха в творчески ателиета по фотография, съобщиха от Столичната община.

Те дават възможност децата да се запознаят отблизо с изкуството, да се учат от най-добрите и да станат видими за обществото чрез него.

Проектът включва провеждането на 3 курса по изобразително изкуство и приложни изкуства, като създадените творби се излагат в градски пространства. Част от тях вече са поставени в откритата галерия в парк "Заимов".

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави младите творци и благодари на председателя на сдружението Милена Нейова за работата с децата.

"Чрез изкуството променяте ежедневието на децата и им показвате нови хоризонти, а това е много важно за тяхното развитие, социализация и самочувствие“, каза кметът.

Заниманията са  водени от трима от най-изявените наши фотографи от различни поколения – Симон Версано, Татяна Дечева и Яна Лозева. 

Проектът "Ангелски прах" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа 2021" от сдружение "Прегърни ме" в партньорство с район "Оборище".

Снимка:Татяна Дечева

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени