Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен електробуси ще обслужват три нови градски линии и една междуселищна

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

В Плевен електробуси ще обслужват три нови градски линии и една междуселищна.  От 1 юли електробуси ще се движат до близкото село Гривица, като цената на билета ще бъде 2 лева. 

Обхватът на обществения градски транспорт се разширява от 1 септември с три линии: №19 с маршрут ЖК "Дружба" - Първа клинична база - Втора клинична база; №20 с маршрут Моста - Стъкларски завод; №21 с маршрут ЖК "Дружба" - Стъкларски завод.

Инж. Ангел Несторов, директор на "Тролейбусен транспорт", обясни:
"Много важна е за хората (линията на обществения транспорт – бел. ред.) - тя ще минава през Промишлената зона, ще бъде редовна, почти всеки час ще има превози към Гривица и в обратна посока. С един от електробусите, които в момента използваме в града, ще го насочим към тази линия: Автогара Плевен – Гривица. А останалите електробуси са от първи септември по вътрешноградски нови линии, които ще обслужват Северната промишлена зона, линия, която ще свързва "Дружба" с Втора клинична база, доста панорамна линия, ще минава по улица "Дойран", ще стига до Панорамата и тогава ще отива до Втора клинична база и обратно". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна