Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Жана Попова: Все още много трудно превръщаме обществените медии в обществени

Доц. Жана Попова
Снимка: Ани Петрова
"Ние все още много трудно превръщаме обществените медии в обществени". Това отбеляза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" доц. Жана Попова, преподавател по телевизионна журналистика във ФЖМК:

"Дори самите журналисти в БНТ понякога без да искат, казват държавната медия, тоест съзнанието, че това е обществената медия няма да дойде нито от Комисията по култура и медии, нито от другите медии, а единствено отвътре, като представители на обществото, което не означава на цялото общество, означава, че различни групи по различно време се виждат помежду си вътре в програмата на Българската национална телевизия".

"На мен най-много ми хареса, че Емил Кошлуков не е свързан с нито една партия или политическа сила в момента", коментира още доц. Жана Попова:

"Мисля, че това е много хубав ефект на случващото се в момента пречистване на биографии, когато става дума за генерални директори, защото Емил Кошлуков е много ясна политическа фигура и през неговото минало, още през 90-те години, след това присъствието му в "Новото време“, а сега вече е на всички. Много въпросителни поставя и едногодишният му стаж като програмен директор на телевизия "Алфа“.

Цялото интервю с доц. Жана Попова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени