Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекция от български филми изгрява под звездите

Снимка: fb/Soda

Игрите пред блока, ваканциите при баба и дядо, спомените от топлите лета и веселия смях всички ние свързваме със старото българско кино.

От 26 юни до 4 септември 2022 г. ще се състои събитието "Българско лятно кино под звездите". В продължение на 12 седмици през неделя ще има прожекции под моста на НДК на открито. Прожекциите ще започват в 21 ч. и ще приключват с края на филма. Повече за събитието разказа в ефира на Радио София Преслава Преславова, която е един от организаторите.

"Българско лятно кино под звездите" е селекция от класически български филми, които носят в себе си по някакъв начин намигване към лятото, към хубавото настроение и към хубавото българско кино", каза Преславова и допълни, че е взето решение това да се случва под моста на НДК, тъй като мястото е много градско.

"Това са едни филми, които всички обичаме да гледаме отново и отново, защото ни напомнят на нашето лято, като деца", поясни Преславова.

Програма започва още тази неделя, 26 юни с една от култовите български комедии - филма "Топло", преминава през "Таралежите се раждат без бодли", "Оркестър без име", "Дами канят", "С деца на море", като селекцията ще приключи на 4 септември с "Куче в чекмедже".

Входът е свободен.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна