Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова по казуса с руските дипломати: Няма невинни в тази ситуация, всички сме виновни

Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател повече на тази държава, заяви Нинова

Корнелия Нинова в НС - 1 юли 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Недоволството от отсъствието на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев в оставка на блиц парламентарния контрол прерасна в упреци към вицепремиера по икономиката и индустрията в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова за участието ѝ в коалицията с партията на Петков и продължаващите преговори. 

От ДПС поискаха от левицата да поемат отговорността за подкрепата на Кирил Петков и неговата политическа сила. Йордан Цонев изтъкна казуса с изгонването на 70 руски дипломати и служители от България:

"И след всичко, което разбрахме - че е имало явна злоупотреба с власт в лична, политическа и всякаква друга изгода от премиера, да спрете да подкрепяте не този министър-председател, а такъв кабинет".

Корнелия Нинова контрира:

"Изведнъж се оказва, че всички са били информирани, че нещо се случва, но никой не е участвал и взимал решения. Няма невинни в тази ситуация. Всички сме виновни".

И отново заяви позицията на левицата:

"Нашите оставки са подадени в парламента от министър-председателя. Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател повече на тази държава".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че оставката на кабинета не може да е алиби за нарушаването на Конституцията и законите на страната: "И с вашата подкрепа донякъде ставате съучастници на клетвопрестъпниците, нарушителите на Конституцията".

Цончо Ганев от "Възраждане" отново обвини Нинова, че страната ни изнася оръжие за Украйна, но вицепремиерът в оставка беше категорична: "Не се изнасят оръжия и боеприпаси".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!