Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинов е внесъл в президентството искане за спешен КСНС

| обновено на 01.07.22 в 13:54
Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че е внесъл в президентската администрация искане държавният глава да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност.

Според Костадинов трябва да бъдат обсъдени последиците от обявеното от премиера в оставка решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители.

Искането е подкрепено от председателите на парламентарните групи на БСП и на партия "Има такъв народ", обяви още Костадин Костадинов. 

Същевременно партия "Възраждане" внесе в прокуратурата сигнал срещу Кирил Петков с искане да бъдат разследвани действията му в последния 1 месец, свързани с експулсирането на 70-те руски дипломатически служители.

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров настоя да бъдат проверени всичките му действия и след това резултатите да бъдат представени на обществото:

"Защото в медиите излезе разнопосочна информация относно извършените действия от страна на министър-председателя. Считаме, че следва да бъдат проверени тези действия, тъй като от една страна се говори, че има официални доклади на ДАНС за тяхна нерегламентирана дейност.

От друга страна президентът излезе с изявление, че такъв доклад той не е получавал и излязоха информации по медиите, че дори шефът на ДАНС е заявил, че устно му било разпоредено да бъдат изготвени списъци с необходима бройка на руски дипломати, които да бъдат изгонени.

Нека прокуратурата да извърши разследване и да изнесе пред обществеността резултатите", коментира Петров.

"Възраждане" не одобрява кандидатурата на Асен Василев за премиер. Позицията на партията остава непроменена - възможно най-скоро да се проведат предсрочни парламентарни избори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени