Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарушения на плажа на Черноморец

Редица нарушения установи проверка на Министерството на туризма и други институции на плажа "Черноморец-централен". Преди месец стана ясно, че се бави договорът на спечелилия концесията за ивица Георги Мавров. Оказва се, че процедурата е обжалвана в съда.

Комисия на Министерството на туризма е издала два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение, две заведения пък извършват незаконна търговска дейност, а в обектите е установено и съхранение на алкохолни напитки, без акцизни бандероли. Георги Мавров посочи, че се намира в дома си в Равда и не е запознат с издадените актове.

"Чадъри не съм разполагал. Чадърите ми са струпани без шапки, без нищо. Нито са поставени, нито нищо. Имало някакви заведения, които са работили. Те ме питаха момчетата, викам: "Защо работите, нямате нито договор, нито нищо. Трябва да има наемател или концесионер, тогава да работите". За съжаление аз нямам контрол там, нямам и право на това. При мен никой не е идвал, никой не ми е казвал. Аз не знам какво се случва на плажа", коментира той.

Мавров допълни, че заповедта за спечелената процедура за концесия не може да влезе в сила, защото е обжалвана от друга фирма. "Платил съм, имам фактура за това и чакаме някакво решение на съда", допълни той.

Мавров обясни, че от 20 дни не е посещавал плажа на Черноморец. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна