Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аделина Радева: Изложбата представя желанието на човек да отваря пространства в личното си време

Аделина Радева
Снимка: Пресцентър на БНТ

"Целта на тази изложба не е да ме представи като художник, а да представи желанието на човек да отваря пространства в личното си време, което много ни липсва. И се престраших да го направя сега".

Това сподели пред БНР Аделина Радева, журналист в БНТ, преди първата ѝ изложба, озаглавена "Неизпратени писма", която ще бъде открита в петък (12 август) в Палавеевата къща в Копривщица.

Картините са нарисувани между новинарски емисии и сутрешни блокове, между изборни нощи и президентски дебати, разказа тя. 

"Рисувани са в Резово, в любимия ми Пловдив, в Бургас, във всяко време, в което съм имала възможност мъничко да се откъсна от това, което правя, и да забравя, че трябва да се придържам само към това, от което разбирам. ... Прищя ми се да се върна през свободата на рисуването към лекотата и веселието", каза журналистката и обясни, че затова е избрала това заглавие на изложбата, защото "неизпратените писма са жестовете, които не си посмял, така тези писма цял живот пътуват към теб и в един момент все пак ще бъдат прочетени, както на мен ми се случва с тази изложба".  

Интервюто на Людмила Железова с Аделина Радева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна