Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът край село Полски градец

6
Снимка: Елена Балабанова

Овладян е пожарът на територията на село Полски градец в Старозагорска област. Общо 8 екипа от Регионалните дирекции на пожарните в Стара Загора и Хасково са работели по ограничаване на огъня. 

Няма опасност за населени места, екипите са спрели огъня да достигне и до близкото военно поделение, съобщи комисар Стоян Колев, началник на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 


Изгорели са близо 1000 дка земеделски площи, сухи треви и храсти, както и широколистна гора. Надеждите са при благоприятни условия днес огнищата да бъдат потушени.

Екипите са спрели огънят да достигне до близкото военно поделение, съобщи комисар Стоян Колев

"Успяхме с тези просеки и по този тактически способ да хванем пожара преди поделението и съответно да го затворим, без да има опасност и за населените места."

Според Стоян Колев периметърът на пожара е задържан снощи, а днес ако не излезе силен вятър, се очаква да бъде потушен.

"Екипите на пожарната през деня ще бъдат три и един от Държавно горско стопанство от страна на област Стара Загора, посока Полски градец и военното поделение. От страна на област Хасково те също ще бъдат три екипа вътре в самите просеки, които ще следят за локални огнища."

В овладяването на огъня участва и тежка верижна техника на мини "Марица-изток" и ТЕЦ 2, горски служители, включи се и хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили, обясни областният управител на Стара Загора Иван Чолаков.

По думите му засега остава обявеното частично бедствено положение за територията на село Полски градец в община Раднево.


По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна