Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ник Кирьос продължи победната си серия в Монреал

Ник Кирьос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралиецът Ник Кирьос се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Монреал (Канада) с награден фонд 6,57 милиона.

Кирьос победи сънародника си Алекс де Минор с 6:2 и 6:3 само за 64 минути игра, ден след успеха му над водача в световната ранглиста Даниил Медведев от Русия.

Той спечели първите четири гейма в началото на мача и уверено спечели началния сет.

Във втория 27-годишният Ник Кирьос и Алекс де Минор размениха общо три пробива при превъзходство за Кирьос, който поведе с 3:1. С нов пробив той дръпна с 5:2 и въпреки, че до края нито един от съперниците не спечели на свой сервис, именно Ник Кирьос ликува.

Следващият му съперник е осмият поставен поляк Хуберт Хуркач, който отстрани испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:7(6), 6:2, 7:6(3).

В останалите мачове канадецът Феликс Оже-Алиасим използва мощния си сервис, за да надиграе британеца Камерън Нори с 6:3 и 6:4.

Норвежецът Каспер Рууд, четвърти в схемата на турнира, се справи със съпротивата на друг испанец Роберто Баутиста Агут с 6:7(4), 7:6(4), 6:4 в мач, продължил 3 часа и 19 минути.

Оже-Алиасим и Рууд ще се срещнат в битка за място на полуфиналите.

Другите два четвъртфинала са между испанеца Пабло Кареньо-Буста и британеца Джак Дрейпър, и между Томи Пол (САЩ) и Дан Еванс (Великобритания).

Кареньо-Буста отстрани седмия поставен италианец Яник Синес с 6:2, 6:4, а Дрейпър преодоля Гаел Монфис с 6:2, 0:2 и отказване на французина.

Американецът Томи Пол се справи с Марин Чилич от Хърватия с 6:4, 6:2, а Дан Еванс се класира напред след успех над Тейлър Фриц от САЩ със 7:6(5), 1:6 и 7:5.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна