Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО организира протест пред централата на "Лукойл"

Снимка: ВМРО

Протест срещу поскъпването на  горивата ще се проведе пред централния офис на „Лукойл-Нефтохим“ в София. Демонстрацията се организира от партията ВМРО , съобщи репортер на БНР.

Националистите заявяват, че руската компания оскъпява горивото с един лев за литър. Посочват, че никой от бившите управляващи от кабинета "Петков" не е реагирал срещу това. Според ВМРО "Лукойл" използва швейцарски посредник за руския нефт, който взима по 30 долара на барел комисиона и това са парите, които оскъпяват с 1 лв. на литър горивата у нас.

Патриотичната партия иска ръководството на "Лукойл" да обясни защо не продава бензина и нафтата на пазарни цени при положение, че България успя да извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат техните рафинерии да работят с него.

От ВМРО настояват още компанията да започне да продава на значително по-ниски цени или българското правителство да оттегли искането си за дерогация за вноса на руски нефт. Още повече, че "Лукойл" използва и много други нефтени находища извън Русия.

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени