Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенденция

Работодателите стават гъвкави към изисквания на добри служители

Снимка: careershow.bg

За поредна година след публичен вот ще бъде определен най-добрият работодател на България в специална категория – "Работодател на публиката" на Carer Show Awards 2022.

В надпревара за отличието тази година влизат 95 компании.

Гласуването вече е отворено и продължава до 24 август.

Career Show Awards са водещи награди, отличаващи най-добрите работодатели и успешните практики в сферата на човешките ресурси и работодателската марка. През тази година компаниите са подали общо впечатляващите 457 кандидатури в различните направления.

За десетките категории (освен "Работодател на публиката") ще преценява специално жури, сред чиито членове са журналисти, ръководите на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, на Българската фондова борса, на Асоциацията на индустриалния капитал, WWF България, БТА, синдикати, БЧК, учебни заведения и други организации.

"За последните няколко години забелязваме, че работодателите обръщат много сериозно внимание на проекти за развитие на служителите и за грижа - физическа психическа или чисто професионална. Добрият работодател предоставя наистина добра среда за работа и развитие, а хората там се чувстват удобно", изтъкна пред Радио София Даниела Стамова, мениджър събития в организацията.

По думите ѝ работодателите вече изоставят практиката при лоши условия на труд да привличат кадри с по-високи заплати, а като напуснат служители, да намират нови. По-добре е да инвестираш и в добра работна среда, а с адекватно възнаграждение да се задържат обучени и опитни служители.

Финалистите за наградите ще бъдат обявени на 30 август, а победителите ще са ясни на 13 септември.

Чуйте целия разговор на Данаил Конов.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна