Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесмен пренася китайската традиционна медицина у нас

Неотдавна Ани Пешева разказа в "Покана за пътуване" за Меката на китайската традиционна медицина и билковите лекарства – провинция Дзянси. Отново натам ще ни отведе друг събеседник, който предлага различна гледна точка към това кътче от Китай, знаменито с вълшебната си природа, полезни изкопаеми, но и иновативна индустрия.


Красимир Симеонов посещава Поднебесната империя за първи път когато е на 12 години и от тогава е запленен от китайската философия, култура и начина на живот. Толкова се запалил по йероглифите, че баща му насила гасял лампата в 3 сутринта, за да си почине преди училище. От десетилетия той има бизнес в тази част на света и отлично познава психиката, нравите и нюансите в жестовете и езика. Оказва се, че отдавна работи и по идеята да пренесе китайската традиционна медицина на истински професионално ниво у нас.


Бизнесменът Красимир Симеонов представя една различна провинция Дзянси – с природни забележителности, древна история и напредничава индустрия.

Можете да се уверите лично на Моста на влюбените до НДК от 22 август до 6 септември на фотоизложбата "Красотите на Дзянси, Китай".

Организатори са Посолството на Китайската народна република в България, Международният отдел към регионалното правителство на провинция Дзянси.

С подкрепата на: Асоциацията на професионалните фотографи в Дзянси, Центърът за изследване и защита на нематериалното културно наследство на провинция Дзянси, Столична община, България.


Снимките са предоставени на БНР от Посолството на Китайската народна република

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна