Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландското Гран при се сдоби с най-красивия трофей във Формула 1.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от най-популярните рали състезатели в Нидерландия Том Коронел, многократен участник в рали "Дакар", който е и чест гост в студио "Формула 1" на телевизия "Виаплей" бе доста ентусиазиран относно визията на новия трофей и го коментира така:

"Това нещо е толкова различно от обичайните купи, че всеки би желал да го притежава и да го сложи в центъра на вниманието в своята витрина с отличия и награди. Страхотен е”.

В сряда бе разкрита тайната около специалната купа, която ще получи най-бързия пилот на пистата в Зандфорт в неделя. Това произведението на изкуство е изработено по дизайн на Пабло Лукер. То е модерно, закачливо и свежо. В стил контемпорари, като трофеят е обсипан със символи и рисунки, които се свързват с Кралство Нидерландия. Сред тях и лъвът, с който се асоцират всички нидерландски спортисти. За разлика от нас в България, които ги наричаме "лалета", те наричат себе си "лъвове". Трофеят има зелена основа, както и червена звезда най-отгоре.

"Със стила си на работа, Лукер говори с езика на новите генерации. Тове е и, което целяхме ние при поръчката за изработката на новия трофей”. Това заяви Отто Ессер, който е маркетинг директор в Хайнекен по повод официалното представяне на купата, чийто най-подходящ първи притежател би бил, разбира се, Макс Верстапен. 

За радост на местните фенове Верстапен си осигури старт от първа почзиция за днешния старт във Формула 1, така че шансът му да спечели предстоящия старт е голям. Прогнозата за времето предвещава леки превалявания или изцяло сухо време, което Макс не вижда като препятствие по пътя към победата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна