Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лубе представя Алекс Николов, ще си сътрудничи с Левски

Алекс Николов.
Снимка: архив БНР

Волейболния шампион на Италия Лубе Чивитанова,  представя днес в своя пресцентър  нашия национал Алекс Николов, определен за хита на волейболния летен пазар. 

След това, той ще се присъедини към националният ни отбор за участие на европейското първенство за младежи до 20 години. То  ще се проведе от 17-и до 25-и септември в италианските градове Васто, където ще играе България в група с Белгия, Чехия, Португалия, Финландия и Гърция, а в  Монтесилвано са Италия, Полша, Сърбия, Словакия, Франция и Словения. Адзурите спечелиха златото на Европейския младежки фестивал след като победиха на финала възпитаниците на треньора Мартин Стоев. Очакванията са българи и италианци да са водещите сили и на европейското първенство.

Връзката между шампиона на Италия Лубе Чивитанова заедно с нашия Левски освен , с Алекс Николов, се дооформя във взаимно сътрудничество. Идеята е  разработена от президентите на софийския клуб Владо Николов и Давид Давидов заедно с генералния директор на италианския клуб Бепе Кормио. 

По този повод, той каза: „Бях в София и изготвихме протокол да се развиваме заедно. Обикновено в Италия смятаме, че имаме изключителното право върху естетиката на волейбола и че сме най-добрите в организацията, но не съм виждал асоциация като Левски, която има  много модерна спортна зала. Реалност, в която тренират стотици момчета и момичета – едно стимулиращо изживяване и  аз се поучих от това. Имат за треньор и нашия сънародник Андреа Буратини,допринесъл с класата си, защото на ниво треньори и статистици Италия е върха. Българското предприемачество, приложено във волейбола, от друга страна е зашеметяващо,  което трябва да ни вдъхнови. Поздравления за Левски!”. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени