Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Николов: Стимулиращо е да съм в Лубе

Снимка: Официален сайт на Кучине Лубе Чивитанова

Волейболният шампион на Италия Лубе Чивитанова, представи в своя пресцентър нашият национал  Алекс Николов определен за изгряващата звезда на българския волейбол. Бе посочено, че изборът му не е бил лесен, защото освен, че учел в американски колеж , имал предложения и от Полша, но избрал шампиона на Италия. Във връзка с това, Алекс каза:

"Изборът бе труден, защото трябваше да приключа с американския колеж. Той е четиригодишен, а аз изкарах една година. Решението трябваше да се вземе бързо. Освен това за един 18 годишен младеж  да приключи така с колежа не се случва често. Чувствам се готов да съм тук и дам най-доброто от себе си".

В Лубе  той ще играе с трима световни шампиони : най-доброто либеро на Мондиала Фабио Палазо, централният блокировач и вицекапитан на адзурите Симоне Андзани и талантливия посрещач-нападател Матео Ботоло. По този повод, Алекс заяви: "Мечтата ми е да стана световен шампион! Много е стимулиращо за мен да играя заедно със световни шампиони, което ме мотивира и се надявам да го постигна. Ще бъде прекрасно!  От малък познавам нивото на суперлигата и, че е най-силния шампионат на света. Знам, че ще е много трудно  през първия сезон за мен, но искам да дам най-доброто от себе си".

 Алекс Николов бе попитан, дали познава италианското първенство и дали Цветан Соколов, който игра до преди няколко години в Лубе, му е разказал нещо за отбора: "Отдавна  познавам качеството  на суперлигата и, че е най-силния шампионат на света. Знам, че ще е много трудно  през първия сезон за мен, но искам да дам най-доброто от себе си. Това лято в националния отбор със Соколов си говорихме и той ми каза много хубави неща: как се тренира, как се работи относно физическата подготовка, как се пътува за мачовете".

Попитан как вижда Алекс в отбора, треньорът Кико Бленджини каза, че той може да стане от онези играчи, които се отличават от другите, които са решаващи и са важните фигури в своя отбор, поради което Алекс е избрал Лубе. "Това ще зависи както от него, така и от времето което ще има на разположение да работи и да се развива спокойно. Означава, че с него ще се работи в определен ред за да може да направи качествен скок", каза той. Според Бленджини Лубе е придобил съкровище, защото качествата на  Алекс са на лице и ще може да се развива заедно със своите съотборници. От клуба се надяват, че с участието му в отбора, както и споразумението с Левски за взаимно сътрудничество, много волейболни фенове от България ще подкрепят италианския шампион.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!