Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравето и спортът обединени в проекта на Камелия Дунавска „Яж, движи се и обичай“

Камелия Дунавска
Снимка: БНР

Клуб за изкуство и спорт „Дунавска" със съдействието на Министерството на младежта и спорта организират фестивал по програмата „Яж, движи се и обичай".

Събитието ще се проведе на 23-25 септември в новото арт сърце в центъра на София - Топлоцентрала до НДК. Програмата акцентира на здравословното хранене, двигателната активност и положителните форми за социално общуване.

Лице на проекта са олимпийските шампионки в Токио 2020 от ансамбъла по художествена гимнастика. Златните момичета на България Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова не са избрани случайно.

Освен пример за подражание те са символ и на обединението и показват, че в България можем да победим, когато създадем екип от силни индивидуални качества“, споделиха от базирания в Самоков клуб на Камелия Дунавска, която е абсолютна световна и европейска шампионка, а в момента подготвя част от големите таланти в художествената гимнастика.

Програмата "Яж, движи се и обичай" е насочена към подрастващите и младежите. Събитието включва информационна кампания, лекции и обучителни мероприятия в различни видове спорт - таекуондо, карате киокушин, джудо, борба, сумо, спортна гимнастика, кърлинг, кросфит и други. В откритите уроци ще се включат и други известни спортисти, като най-успешния ни джудист в последните години Ивайло Иванов и част от асовете по борба на СК Левски.

Освен това са предвидени обучения за здравословно хранене, работни ателиета и лекции с известни личности, щандове за различни артикули по темата, а също много забавления и различни състезателни игри за малки и големи. Културната програма в трите вечери пък е с участието на Влади Въргала, Филип Аврамов-Фицата, Емилия Радичева и танцов театър НАТФИЗ, Невена Пейкова, дует „Експоуз“, Далия, А-Групата, Латино Копелес, Караоке вечер и други.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!