Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как започва новият сезон в Музикалния театър

Марияна Арсенова в роли
Снимка: личен архив

Музикалният театър поставя началото на новия сезон на първи октомври. Само 15 дни по-късно излиза и първата премиера. Хитовите постановки като „Фантомът на операта“, „Царицата на чардаша“ и „Цигулар на покрива“ остават в афиша, но редом с тях почитателите на оперетата могат да очакват и много нови заглавия.

За новия сезон Светослава Кузманова разговаря с директора на Музикалния театър Марияна Арсенова.

На 1 октомври от 19:00 часа Музикалният театър ще открие новия си театрален сезон с концерта-спектакъл „GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА“. Диригент на концерта - спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева, Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. Автор на сценичния дизайн и координатор на проекта е Пеньо Пирозов, концертмайстор – Мария Кирова.

На сцената ще блестят звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.
Концертът – спектакъл се посвещава на 120 години от рождението на Мими Балканска и 100 години от създаването на Кооперативен театър.

Казват, че оперетата – това е жанрът на любовта, младостта и красотата, обясни пред БНР Марияна Арсенова, която е директор на Музикалния театър. „Той е най- оптимистичният. Всъщност това е най-трудния жанр. Хората, които го представят, трябва да притежават комплекс от качества“

Премиерата на спектакъла ще бъде представена извън столицата. Първи ще го видят в Кърджали и Хасково, обясни тя в предаването "Хоризонт преди обед"

На 15 октомври ще бъде представена постановката „Законът на джунглата“. Автор на либретото и стиховете е Асен Аврамов. “Подготвяме представление с красиви костюми и 3D ефекти. Това е един изключително интересен спектакъл за деца, но и за техните родители“.

В плановете на Музикалния театър влиза и организирането на превърналия се в традиция Новогодишен оперетен бал.


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени