Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адв. Владимир Пенков: Развитието на адвокатската професия е в обединението в адвокатски дружества

Книгата му "Шареният свят на един адвокат“ вече е на българския книжен пазар

Снимка: Радио София

На българския книжен пазар вече може да бъде намерена книгата на Владимир Пенков - „Шареният свят на един адвокат“. В нея освен правни текстове, становища и изказвания, читателите ще прочетат и не по-малко важни публицистични страници, написани от успешния адвокат.

„Желанието ми е многообразната дейност в различни области да я споделя. Нямам за цел да обуча някого. Тази книга главно я написах да обобщя това, с което съм се занимавал и който иска и види нещо ценно – да го вземе“, каза в предаването „Ритъмът на столицата адвокат Владимир Пенков.

В книгата има 120 рубрики, в които има и лични преживявания.

„Адвокатската професия, както всички нива в държавата, се различава. Имаме към 14 000 адвокати в държавата. За мен едно разумно развитие на адвокатската професия е няколко души да се обединят, да си разпределят работата и да бъдат взаимно заменяеми по отношение на клиента. Аз считам, че съвременното развитие на адвокатската професия, е да бъде в адвокатско дружество, което си носи отговорност“, уточни Пенков.

По отношение на съдебната реформа, адвокатът каза, че до момента тя не е особено сполучлива.

„Можехме да сме много по-напреднали. След новата Конституция и въвеждането на частна собственост, очаквах много по-бързо всички други реформи също така да бъдат направени. Досега никой не дава в България точна дефиниция какво е съдебна реформа. Повтаря се от всички по всякакъв повод и нищо от дълго време не се прави“, добави Владимир Пенков.

Какво още сподели адвокатът за книгата, за професията и за съдебната реформа можете да чуете в интервюто на Катя Василева.
По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна