Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почина политологът Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов
Снимка: БГНЕС

Почина политологът Антоний Гълъбов, съобщи във Фейсбук неговият колега Антоний Тодоров. Съобщението за кончината му бе потвърдено пред БТА от Нов български университет.

"С тъга научих, че завчера е починал моят колега и адаш Антоний Гълъбов", написа Тодоров в профила си.

Доц. Антоний Гълъбов бе политолог, социолог. Роден в София през 1964 г. и завършва социология в СУ "Св. Климент Охридски" през 1989 г.

Той преподаваше в СУ и в Нов български университет, където е доцент в Департамента Политически науки.

В периода между 2005 и 2008 г. е старши научен сътрудник в БАН.

Социологът преподава в СУ и в Нов български университет, където е доцент в Департамента Политически науки. В периода между 2005 и 2008 г. е старши научен сътрудник в БАН.

Автор е на монографиите „Граничната идентичност. Социологически профили на отклоняващо се поведение“ и „Девиантно поведение в училищна среда“. Негови студии и статии са публикувани на английски и френски език в редица авторитетни западни научни списания.

Доц. Гълъбов беше изключително търсен за коментари по актуални въпроси от българските медии. Само за периода между 1988 до средата на 2008 г. има над 600 негови статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания.

Членува в редица български и чуждестранни организации, сред тях са Българската социологическа асоциация и Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001). Член е на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) - Paris, France (2003). Основател и член на Българско общество за индивидуална свобода БОИС (2003). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Limoges, France (2004) Председател на Управителния съвет на Институт за публични политики и партньорство (2005). Член на редакционния съвет на списание “Лидер” (2005 – 2006 година). Член на редакционния екип на списание BM Business Magazine (2008).

БНР изказва съболезнования на близките му.
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.