Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юки Цунода остава в Алфа Таури

Юки Цунода
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японският пилот Юки Цунода остава в отбора на Алфа Таури от световния автомобилен шампионат във Формула 1 в своята трета поредна година при най-добрите, обявиха от тима и анонсираха новия му договор за сезон 2023. Цунода се присъедини към отбора на Алфа Таури, който е дъщерен на Ред Бул, през миналата година и завърши на 14-о място в генералното класиране. В момент той заема 16-о място шест кръга преди края.

"Юки е много талантлив пилот и се разви много през тази година. Темпото, което показва в последните състезания, ясно очертават кривата, по която се движи нагоре, към върха. Той заслужава място във Формула 1 и аз очаквам още силни състезания в някои от оставащите шест старта", заяви изпълнителният директор на отбора Франц Тост. "И както винаги казвам, един добър пилот се нуждае поне от три години с пълно участие в състезанията, за да разгърне своя потенциал".

22-годишният Цунода заяви след подписването на договора: "След като се преместих в Италия миналата година, за да бъда по-близо до фабриката, наистина се чувствам част от отбора и се радвам, че мога да продължа да се състезавам с тях през 2023 г. Разбира се, нашият сезон 2022 все още не е приключил и ние все още се борим здраво на терена, така че съм напълно фокусиран да го завърша на високо ниво".

И докато Цунода със сигурност остава и догодина, то съдбата на другия пилот Пиер Гасли все още е неясна. Има слухове, че той ще се премести в Алпин, но нито една от страните не е потвърдила това.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна