Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Никифоров с нов роман "Черна светлина"

| обновено на 23.09.22 в 13:52

През септември излезе новият роман на писателя Галин Никифоров. Той избра да го нарече „Черна светлина“. Сюжетът е по темите за отмъщението и изкуплението на един баща.

Писателят определи като основна линия, тази за човечността – тя е търсена в книгата. Това е роман за бащинството, за провала и за загубата. 

Галин Никифоров е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно”, „Добро момче”, „Фотографът”, „Лятото на неудачниците”, „Лисицата”, „Тяло под роклята“. Получавал е серия награди през годините, по сценарии от негови книги предстои да видим и филми.

Пред Радио Пловдив авторът сподели: "За Тони Телалов смятам, че има най-много от мен, от всичките ми герои, във всичките ми книги. Исках да бъда близък с този герой. Исках да разкрия освен главната тема в книгата, и това, да опиша как се чувства един мъж в съвремието. Аз винаги съм смятал, че един мъж се определя от гравитацията на жените, които са около него, и най-вече жените, които обича и уважава."

Как Галин Никифоров представя новия си роман, издаден от "Сиела" – може да чуете повече от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна