Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж почина пред Центъра за спешна помощ в Самоков

Снимката е илюстративна
Снимка: Община Самоков

Мъж почина пред Центъра за спешна помощ в Самоков.

На видеоклип, заснет от близките на починалия, се вижда как той лежи в безпомощно състояние на задната седалка на автомобил, докато чака оказването на медицинска помощ.

Такава му е оказана, след като дежурната медицинска сестра в спешния център го вижда навън и се обажда на медици в болницата, а след това заедно извършват реанимационни действия, обясни за "Хоризонт" говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска. По думите ѝ състоянието на човека е било несъвместимо с живота.

Вчера сутринта близките на мъжа извикали линейка в дома му. На място отишъл екип от спешния център в Самоков, но човекът не бил откаран в болница, разказа говорителят на столичната "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

Следобед човекът отишъл на хемодиализа в болницата в града и след края на процедурата навън го видяла дежурната медицинска сестра от "Спешния център", която му помогнала да се качи в чакащ го автомобил.

Около час по-късно близките му отново го закарали до лечебното заведение и същата сестра започнала да звъни на медици от болницата, тъй като дежурният спешен лекар бил на терен с друг пациент. На място дошли лекар и медицинска сестра. В реанимирането на мъжа се включила и сестрата от "Спешния център".

Според роднини на починалия мъжът бил с пристъп на бъбречна недостатъчност и в продължение на половин час не му е оказана помощ. Според Катя Сунгарска медиците са реагирали за 6-7 минути.

По-късно дежурната медицинска сестра е заявила, че ще напусне работа. В началото на юни двама лекари, две медицински сестри и фелдшер напуснаха същия филиал след физическа саморазправа от страна на роднини на друг починал.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени