Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ремонтират горските пътища в Елхово и Болярово, които са в близост до границата

Областният управител на Ямболска област Георги Чалъков
Снимка: Даниела Костова

До месец горските пътища на територията на общините Елхово и Болярово, които са в близост до границата с Турция, ще бъдат укрепени и ремонтирани, съобщи областният управител на Ямболска област Георги Чалъков. По- рано днес, заради засиленият миграционен натиск, той  обяви частично бедствено положение в общините Елхово и Болярово. 

Частичното бедствено положение е в сила до 29 септември, но по всяка вероятност ще бъде удължено и ще продължи в рамките на 1 месец, уточни Чалъков. 

"Това го правим с цел да се предприемат определени действия най-вече за възстановяване на пътната инфраструктура, която е довеждаща до съоръжението, с цел да се намалят сроковете за отреагиране на органите на реда, на армията, която е разположена по границата, за да може да се реагира адекватно на увеличения мигрантски натиск по нашата граница".

Пътищата около граничното съоръжение са правени при издигането на оградата, посочи Чалъков. 

"Тогава са били набързо направени, моментното им състояние не е добро, затова е нужно и този спешен ремонт да се направи. За възстановяване доколкото да изкарат зимния сезон".

Засега няма яснота какви средства ще са необходими за укрепване на пътищата, допълни Чалъков. 

"Всичко ще стане по спешност, от там нататък вече, когато има предвидени пари в бюджета за изграждане на тия пътища, тогава със сигурност ще се играят и обществени поръчки, но това е на по- късен етап".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.