Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сключват спешен договор с превозвач за линията Кюстендил - София

Снимка: БНР, архив

Община Кюстендил ще сключи спешно договор с превозвач за обслужванe на линията за София и обратно. До крайния срок 26 септември са постъпили две оферти, каза кметът на града Петър Паунов.

Автобусните курсове по направлението Кюстендил - София бяха намалели от 20 на 7 дневно, след като Общината прекрати договора с дупнишки превозвач заради установени нарушения.

Същевременно цената на билета беше вдигната от 7 на 9 лева в едната посока.

Сега, като спешна мярка и при спазване на закона и нормативните изисквания, ще бъде сключен договор с нов превозвач за 2 години, който ще влезе в сила вероятно от 1 октомври, обяви кметът Паунов:

"От 1 октомври всички линии ще бъдат обслужвани. Незабавно отправям искане до Областната управа, надяваме се, че ще им стигнат сроковете до петък да издадат спешна мярка, която е до 2 години, тъй като обществената поръчка не е приключила. Постъпи жалба, както знаете, от асоциация на превозвачи".

"Двама превозвачи са заявили (желание) за различните пакети. Автобусите са между 2003-та и 2007 година (произведени), които ще возят - хубави автобуси, модерни. Така че, от първи октомври, събота - всички линии, само курсът 8:30 часа, който е за София - ще бъде изпълняван от понеделник до петък, без събота и неделя", допълни кметът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна