Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция "Русия, НАТО и Западът" в Американския университет у нас

Снимка: БГНЕС

Политически анализатори и университетски преподаватели от 10 държави ще участват в тридневна международна конференция "Русия, НАТО и Западът", чийто домакин и организатор е Американският университет в България.

Участниците в конференцията ще представят данни и анализи по ключови въпроси, свързани с геополитическата обстановка и променящата се среда за сигурност, след военния конфликт между Русия и Украйна, последиците от икономическите санкции на ЕС и САЩ спрямо Русия, както и пътищата за преодоляване на опасността от разширяване на военните действия.

В тридневния форум, който започва на 29 септември, свои доклади ще представят експерти и университетски преподаватели от Албания, Белгия, Босна и Херцеговина, Германия, Полша, Португалия, САЩ, Черна гора, Чехия и България.

Основен лектор на конференцията ще бъде Ирина Новакова, която е ръководител на медийните операции в щаба на НАТО в Брюксел, която е бивш възпитаник на Американския университет в Благоевград. Тя ще постави още един акцент в дебатите- изграждането на устойчивост и противодействие на дезинформацията и хибридните заплахи в Централна и Източна Европа .

Докладите от конференцията ще бъдат събрани в книга, която ще бъде публикувана на английски език от световен издател, допълват от висшето училище. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!