Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тази любов" на Красимир Първанов

Снимка: Ангелина Грозева

След двата си успешни албума с авторски песни – "Ботев булевард" (2013) и "Мантра" (2019), авторът и изпълнител Красимир Първанов, когото свързваме и с групата "Точка БГ", сега пак изненадва с 16 нови песни от новия си албум "Тази любов".

Заглавието на албума е заимствано от едноименната песен по текст на Парис Сивриян. В продукцията са включени още текстове на Калин Донков, Иван Ненков, Николай Милчев, Гриша Трифонов, Слави Георгиев, Селвер Алиева, Славимир Генчев, Росен Сеновски, Илиана Александрова, Станислав Градев и Пламен Сивов. Соловите партии на акустичната китара в някои от песните са изпълнени от Ангел Демирев. Всички вокални партии изпълнява Красимир Първанов, който е композитор и продуцент на албума "Тази любов".

Красимир Първанов е роден през 1961 г. в София. Учил е във Френската гимназия във Варна, където започва да свири на китара. По-късно завършва медицина, работил е като военен лекар. Сега живее и работи в София. Участва в различни музикални проекти, сред които и група "Точка БГ" от 2011 година до днес.

Красимир Първанов гостува на "Артефир", за да представи новия си музикален албум "Тази любов". Чуйте разговора му с Димитрина Кюркчиева в звуковия файл.


Снимка – БНР
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!