Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Части от столицата останаха без ток след бурята

| обновено на 27.09.22 в 21:18
Снимка: БНР

В отделни части от столицата електрозахранването беше прекъснато при силната буря, която се разрази тази вечер.

Без ток останаха част кварталите "Кремиковци", "Враждебна", "Челопечене", "Младост" 3, както и райони в централната градска част. В Панчарево, "Павлово", "Княжево" и Мърчаево също са без електрозахранване.

Няма ток в част от "Овча купел“, "Овча купел" 1 и 2, "Горна баня", както и в кварталите "Суходол" и "Владая". Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер.

В кварталите "Факултета" и "Люлин" 1  също няма електричество.

Аварийни екипи вече са на терен и работят по отстраняването на повредите в най-кратки срокове. Това съобщиха от "Електрохолд".

Много жители на София останаха също без интернет и телевизия след гръмотевичната  буря.

За връзка с единия от двата големи доставчици на услугата се чака минимум 10 минути. От там увериха, че няма засегнати цели квартали:

"Ако има отпадания на услуги, ще са по райони - микрорайони, които са по кварталите. По-скоро, ако има проблеми, ще е на ниво разпределителни кутии или такива станции, които се обслужват на по-ниско ниво от квартал...В момента има аварийни екипи, които работят по отстраняването на тези аварии", каза представител на оператора.

Другият оператор е предпочел да улесни абонатите си с автоматично съобщение, в което се казва, че: "В момента има временни затруднения с предоставянето на телевизия и интернет град София - квартал "Люлин 3", "Младост 3", "Люлин 9" и "Сухата река". Нашите екипи работят за възстановяване на услугите. Очакваният срок за възобновяване на услугите е до 23:00 часа“. Румяна Василева

От летище София съобщиха за БНР, че заради бурята за половин час е била прекъсната работата на аеропорта.

Полетът от Женева е бил пренасочен към друго летище, а полетът от Истанбул закъснява, става ясно от сайта на софийската аерогара. Закъснение има и на полетите за Малага и Мюнхен.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени