Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват спешното отделение на болницата в Габрово

Снимка: Велина Махлебашиева, БНР

Повече от 500 хил. лева ще бъдат вложени за обновяване на спешното отделение в габровската областна болница. Инвестицията е част от големия проект за модернизация на спешната помощ, в който са включени 237 обекта в страната.

Спешното отделение е едно от най-натоварените, подчерта директорът на габровската областна болница д-р Минко Михов, който посочи какво предстои в изпълнение на проекта:

"Тотално преустройство и преоборудване на отделението, на първо място са строително-ремонтните работи, които ще доведат до изцяло промяна на облика на отделението, а от друга страна са инвестирани доста средства в ново оборудване, част от което вече е доставено".

Очаква се обновяването на спешното отделение да приключи до края на годината, а надеждата на болничното ръководство е с подобряване на условията на работа да бъдат привлечени специалисти.

Спешното отделение в габровското лечебно заведение е едно от общо 34-те в  държавните болници в страната, които ще бъдат обновени по мащабния инвестиционен проект, а заедно с тях и 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните филиали и изнесени екипи в общините.

Крайният срок за това е декември 2023 г., а общият бюджет е над 163 млн. лв.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!