Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Дакел“ – как се пише и рисува историята на едно домашно куче?

Снимка: Яна Борисова

Тя е Яна и казва за себе си: “Аз съм ПР, всъщност съм нещо друго, ако мечтите са абстракция – и аз съм“. Яна Борисова е разказвач на истории. Те е автор на “Дакел“ – книга в две части, чиито илюстрации са дело на нейната 17-годишната дъщеря.


“Към книгата имаше голям интерес. Още на следващия ден получих страшно много писма. Хората искаха тази книга, изпратихме я дори в Токио, наша позната я пожела, за да помогне на своя приятелка в Япония да учи български. Изпратихме я и в едно балетно училище в Австрия. Нашият “Дакел“ обича да пътува, ние го взимаме навсякъде с нас. Той е едно щастливо куче“, казва в “Нашият ден“ Яна Борисова, ръководител на отдел “Маркетинг“ в БНР и допълва:

“Обичам да разказвам истории, всички срещаме в живота си разказвачи. Много малко от нас обичат да слушат. Аз съм израснала с приказки и то минали през възрастните гласове на моите баба и дядо. Това възпитава едно съвсем друго усещане към яркостта, чистотата и автентичността на една история. Възрастните хора не си измислят истории, те ги вземат от живота си“.


“Възприемам целия си живот като епизод, не го накъсвам на части. Не мисля, че има нещо по-страшно от това да загубиш самия живот, а аз съм била в моменти, в които съм го спечелила отново“, посочва още тя.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.

Снимки: Личен архив
По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени