Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба показва 27 акции за 10-годишнината на "Time Heroes"

На 26 април 2022 г. до с. Камен, Община Сливен, екип на Спасителен център за диви птици на „Зелени балкани” освобождава в природата успешно излекуван царски орел. Птицата е била простреляна от бракониери през 2021 г.
Снимка: Денислав Стойчев

Най-голямата платформа за добротворчество "Time Heroes" навършва 10 години.

За това време са организирани и изпълнени 2521 мисии на 340 места из страната, с участието на над 89 820 герои (heroes), сочи статистиката.

Сред близо 1050-те организатори са и координаторите Наталия Иванова и Моника Симеонова, които гостуваха на Лили Големинова в "Радиокафе".

Моника разказа, че е в организацията е влязла на скорост през 2015 г. с включването направо в 5 мисии. Наталия пък е започнала като студентка с желанието да натрупа опит в организирането на културни събития.

Много хора имат желание да помагат, но са изправени пред някакви бариери, затова насърчаваме всички да опитат различни инициативи, отбелязаха дамите и признаха, че след участието си в доброволческите каузи в "Time Heroes" се чувстват удовлетворени, дори щастливи.


Годишнината на организацията ще бъде отбелязана със специална фотоизложба. В нея моментите от доброволческата дейност са запаметени от документалния фотограф Денислав Стойчев, който е посетил 27 акции в цяла България.

"Хората се чудят дали сме свършили работата, планирана и обявена в каузите. Решихме с изложбата да покажем и разкажем какво се случва след натискането на бутона "Ще участвам", допълниха Наталия Иванова и Моника Симеонова.

Чуйте разговора с тях в звуковия файл.

  • Изложбата „Ще участвам!: 10 години Time Heroes през обектива на Денислав Стойчев“ ще може да се разгледа в галерия DOZA от 4 до 14 октомври.
    Интересното е, че посетителите от 18 ч. на 4 октомври могат да участват… в донареждането на фотоизложбата.

Наталия Иванова и Моника Симеонова
По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени