Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиано Екстраваганца 2022 започна с тържествен концерт

Артистичният директор Людмил Ангелов беше обявен за почетен гражданин на София

12-ото издание на фестивала "Пиано Екстраваганца" беше открито по особено тържествен начин - концертът на 28 септември в зала "България" беше посветен на 15-годишнината от присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз. Участие в него взеха пианистът Людмил Ангелов - основател и артистичен директор на фестивала, цигуларят Минчо Минчев и Румънският национален младежки оркестър с диригент Кристиан Мандял. 

По време на откриването артистичният директор Людмил Ангелов получи престижно отличие - беше обявен за почетен гражданин на София.

От 5 октомври до 1 ноември в програмата на "Пиано Екстраваганца" ще има шест клавирни рецитала, джазов и песенен концерт. Поканени са изпълнители от различни поколения и националности - от Германия, Италия, Испания, Грузия и Турция. Събитията са в три културни пространства: Софийската градска художествена галерия, камерната зала "България" и за първи път фестивалът ще си партнира със Софийската национална опера и балет, където ще се проведе финалният концерт.


Повече подробности за програмата на "Пиано Екстраваганца" 2022 разкри в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" пианистът и основател на фестивала Людмил Ангелов. Чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени