Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Spectrum Vocal Band с концерт в Световния ден на музиката

В Световния ден на музиката 1 октомври и месец преди 10-ата си годишнина българската акапелна група Spectrum Vocal Band ще представи своето вокално изкуство, смесвайки джаз, поп, и етно мотиви.

Spectrum е букет от брилянтни гласове на изключително талантливите Боряна Йорданова (сопран), Весела Морова (алт), Даниел Николов (тенор), Янко Янков (баритон) и Константин Бейков (бас).

Концертът е част от Камерния фестивал "Мотив", който ще се проведе в три последователни вечери от 30 септември до 2 октомври от 19.30 ч. в София.

Събраните средства от концертите ще бъдат предоставени в помощ на български музиканти. Публиката ще може да гласува за четири каузи – фонд "Здраве" за музиканти с професионални проблеми в напреднала възраст, стипендия за млад български музикант до 18 години, обучение по артистичен мениджмънт, както и закупуване на инструмент за млад български изпълнител.

Янко Янков и Константин Бейков поканиха почитателите на Spectrum Vocal Band на предстоящия концерт на 1 октомври (събота) от 19.30 ч. в залата на "Оборище" 5.

Spectrum Vocal Band е българска акапелна група с неповторим стил и уникален подход към вокалната музика. Изпълненията им са завладяващи и впечатляващи, те са израз на елегантност и изящност във вокалната хармония. Репертоарът на групата преминава отвъд границите на поп, джаз пеенето и традиционната българска народна музика, като създава чисто, свежо и различимо звучене.

Повече информация за събитието може да откриете тук

Чуйте разговора с Янко Янков и Константин Бейков.

Снимки: ФС на Spectrum Vocal Band
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна