Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца надбягаха директора

7
Снимка: Радио Шумен

Над 300 шуменчета се включиха в кроса "Надбягай директора" в Основно училище "Д-р Петър Берон". Младите спортисти бягаха по преасфалтираната спортна площадка в двора на училището. 

"Не гоним спортни постижения. Искам да накарам колкото се може повече деца да спортуват. Пък и аз вече съм малко по-възрастен, чак такива постижения не мога да направя, но децата много се радват. Те искат да се състезават с директора. Все по-малко спортуват нашите деца. И покрай този Covid-19 се обездвижиха много. Надявам се да покажем, че спортът е хубаво нещо", каза директорът Павел Павлов.


Децата определиха кроса в училище като "празник на спорта" и обясниха, че са се "накефили", докато са бягали с директора.


Емре Мюмюнов е момчето, което в категорията на по-големите ученици успя да надбяга Павел Павлов. "Побеждава се като тренираш много. Дойдох тук да си покажа силата. Играя футбол, бягам. За да си здрав, трябва да бягаш много силно и да си готов на всичко, че да побеждаваш", каза той.


В предизвикателството на директора на Второ основно училище "Д-р Петър Берон" се включиха и четирима родители. Най-бърза бе Полина Димова.


Вижте галерията от кроса в страницата ни във Фейсбук.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна