Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа за деня на вота пресконференция на ЦИК: Все още няма данни за изборната активност

Снимка: БГНЕС
На първата за деня пресконференция на ЦИК посочиха, че все още няма данни за избирателната активност през първите часове на вота.

От ЦИК посочиха, че има доста сигнали за непроработили машини за гласуване и решения, свързани с това. За 15 от тези непроработили машини е взето решение гласуването да продължи с хартиени бюлетини.

Това обясни говорителят на комисията Росица Матева, която предостави и най-актуалните данни за това как се гласува във всички 12 934 секции.

15 от тези секции са в места за задържане, 755 са извън страната, 121 са секционните избирателни комисии в болници, подвижните избирателни секции са общо 292. Секциите с хартиени бюлетини са 3264.

Към момента за страната с подадени десет сигнала за проблеми с гласуването в страната - три са за нарушения в секционни избирателни комисии, два от тях са за това, че не е започнал на време изборния  ден, но са подадени преди началото на изборния ден. Всички СИК-ове работят. Имаме и две жалби за предизборна агитация в изборния ден, по една вече сме взели решение, посочи Росица Матева.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна