Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Трусова напусна Етери Тутберидзе за втори път

Александра Трусова обяви, че напуска групата на Етери Тутберидзе само няколко дни, след като бяха проведени контролните състезания на руските фигуристи. Новият треньор на сребърната медалистка от Пекин през февруари тази година е Светлана Соколовская. Така Трусова преминава в клуб ЦСКА и ще тренира в една група с приятеля си Марк Кондратюк.
Александра си тръгва за втори път от Тутберидзе. Първият бе през 2020 година, когато премина в тима на Евгений Плюшченко. През 2021-а обаче се върна обратно при легендарната терньорка. След среброто в Пекин, където шампионка стана съотборничката й Анна Шчербакова, се спекулираше дори, че заради разочарованието си от това класиране може и да се откаже. Според близки до фигурното пъряне в Русия причината за сегашната промяна е в тежкия режим на тренировки при Тутберидзе.
Припоняме, че руските и белоруските състезатели са изключени от участие в международни турнири заради войната в Украйна. Така за тях остават само вътрешните съревнования, сред които и новоорганизираните домашни серии "Гран при". Впечатляващ е обявеният награден фонд за националното първенство на Русия, което ще е през декември. За първо място наградата е 2,5 милиона рубли (83 000 лева), за второ 1,5 милиона рубри (50 000 лева), за трето 1 милион рубли (33 000 лева).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!