Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден в Пловдив приключи в 20 часа

| обновено на 02.10.22 в 19:04

36,17% е избирателната активност в Пловдив - град към 19 часа, съобщи председателят на 16-та РИК Янко Радунчев. Най- висока е активността в район "Централен" 41,13%, а най- ниска в "Източен" - 22,4 на сто.

Изборният ден в 16-та РИК Пловдив премина нормално, каза Калоян Сухоруков. Той подчерта, че от постъпилите през деня сигнали за нарушения, след проверка от комисията нито един не е останал уважен, тъй като след  дадените указания нарушенията са били отстранени. 

"Единият от тях е за купуване на гласове, но за момента не е ясно дали става дума за Пловдив или Перник. Затова сме дали указания на подателя на жалбата да изяснят детайлите и ако наистина има данни за купуване на гласове, ще подадем сигнала към Районна прокуратура", каза председателят на 16-та РИК. 

Вторият сигнал е за нерегламентирана агитация в изборния ден в район "Северен", предстои да вземем решение по него, допълни той. 

Припомням, че по-рано днес в секция №7 в район „Тракия“ една машина дефектира, а впоследствие дефектира и втора в 27-ма секция.

Председателят на 16-та РИК Калоян Сухоруков бе категоричен, че до края на изборния ден 100% от бюлетините ще бъдат преброени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна