Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с бронз на СК по спортна гимнастика в Унгария и с още 4 медала от МТ в Румъния

Йордан Александров спечели бронзов медал във финала на висилка на Световната Чаландж купа по спортна гимнастика в Сомбатхей (Унгария). Българинът изигра максимално чисто съчетанието си и получи за изпълнението си оценка от 13.500 точки, която беше достатъчна за да го качи на подиума. Шампион с 14.166 точки стана представителят на домакините Крищофер Мезарош.


Много малко не достигна на Димитър Димитров да спечели отличие във финала на прескок. Възпитаникът на Александър Марков не успя да изпълни чисто първия си опит, но направи страхотен втори и оценката от 13.899 точки го нареди на 4-та позиция в класирането. Първото място с 14.599 точки заслужи Вей-Шенг Тзенг (Тайпе).


Един сребърен и три бронзови медала спечелиха българските състезатели на международния турнир в Букурещ (Румъния) с награден фонд 10 000 евро.


Руслан Делибалтов спечели сребърен медал във финала на земна гимнастика и се нареди на 4-то място във финала на успоредка и е 5-ти в този на кон с гривни.


Две бронзови отличия пък спечели Теодор Трифонов. Състезателят на Дмитрий Николов стъпи на трето място във финалите на прескок и на успоредка, остана 5-ти в този на висилка и е 6-ти във финалите на земя и халки.


С бронз от румънската столица си тръгна и Мартин Мишев. Гимнастикът на клуб „Пирин Благоевград 2011“ се пребори за отличието във финала на кон с гривни и се нареди на 5-то място в този на халки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!