Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Бимбалов: През последните години смисълът на изборите беше опорочен драстично

Снимка: Иван Русланов

"По-притеснително е защо ниската избирателна активност вече не ни учудва. Тъжното е, че през последните години политическата система, израждайки се, сякаш целенасочено отказва избирателите да упражняват най-важното демократично право - да изберат власт имащи измежду себе си. Смисълът на изборите беше опорочен драстично през последните години".

Това каза пред БНР Радослав Бимбалов, рекламист, бизнесмен в сферата на публичните комуникации, активен гражданин.

Според него изминалата предизборна кампания е била ясно насочена към твърдите ядра на партиите, които всъщност определят решението на българските избиратели.

В Изборното студио по "Хоризонт" Бимбалов определи изказванията на президента Румен Радев от по-рано днес като "нечистоплътна политическа изява".

"България ще бъде в безтегловност, това е големият проблем, а не цените на парното. Цените не зависят пряко от следващото управление. Цените зависят от много по-големи геополитически процеси и икономически катаклизми... Думата "коалиция" беше превърната в цинична дума. Повечето европейски държави се управляват от коалиции. Говоренето за евроатлантическа коалиция, за каквато се говори, е заблуда".

Интервюто с Радослав Бимбалов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна