Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Перник задържа марихуана за 800 000 лева

Окръжният прокурор на Перник Галина Антова, ст.комисар Явор Серафимов- зам.-директор на ГДБОП, Калин Литов- началник отдел „Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически ценности“ в ГДБОП и Пламен Павлов- зам. директор на Агенция „Митници“.
Снимка: Елена Тамакярска

80 кг марихуана са открити в ТИР, натоварен с 22 тона месо, съобщиха на брифинг в Перник. Тежкотоварният автомобил е бил паркиран в кв. „Изток”, а наркотикъте бил скрит между месото. Трима души са привлечени като обвиняеми и са задържани за 72 часа, сред тях е и шофьорът на камиона. Eдин от задържаните е криминално проявен.

Данните бяха изнесени на съвместен брифинг с участието на окръжния прокурор на Перник Галина Антова, ст.комисар Явор Серафимов - зам.-директор на ГДБОП, Калин Литов- началник отдел „Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически ценности“ в ГДБОП и Пламен Павлов- зам. директор на Агенция „Митници“.

"В тежкотоварна композиция на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са установени и иззети пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При направен наркотест е реагирала на марихуана. Общото количество е около 80 кг. На територията на паркинга в непосредствена близост до хладилната композиция е установен фургон, в който разследващите са намерили и иззели оборудване за производство на марихуана", каза окръжният прокурор на Перник Галина Антова.

По думите на ст. комисар Явор Серафимов марихуаната е била с високо качество.

 „Приблизителната стойност на марихуаната е около 800 000 лева. Имаме данни, че камионът влиза от Гърция към България. Възможно е преди Гърция да има друга дестинация, но това е въпрос на уточняване”, заяви Серафимов.

Той уточни , че е работено по информация за лица,осъществяващи нелегално производство на цигари, за контрабанда наакцизни стоки без бандерол от Гърция и за трафик на наркотици. По думите му задържаните лица са от ниско и средно ниво в групата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна