Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микеле Плачидо планира да снима филм в България

Микеле Плачидо (в средата) представи филма си "Сянката на Караваджо" на Киномания
Снимка: Добромир Видев

„Младите плащат цената на войната“. Това отговори на въпрос на „Хоризонт“ известният италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо. Познатият у нас в ролята си на Корадо Катани Плачидо представи в рамките на „Киномания“ своя филм„Сянката на Караваджо“. 

"Covid, войни, половин Европа действително страда от това. Надявам се, че киното може би могло да промени нещата. И това ще мине. Не бива да забравяме, че докато работехме по този филм, беше пандемията от Covid. Но и сега, когато има война, младите плащат най-високата цена. Защото отрязваме техните мечти. Сега се замислям и колко млади творци са били принудени да отидат да се сражават на фронта в Украйна и колко от тях са загубили своя живот. Един от актьорите в моя филм „Сянката на Караваджо“ е руснак. Той пристигна за премиерата от фронта в Украйна. А след това пак беше мобилизиран".

Микеле Плачидо обяви, че планира да снима филм в България. Той обаче не разкри какво точно е намерението му.

"Надявам се днес да положим едно добро начало. За този филм ще ни трябват много хора. Проектът е много амбициозен. Но не мога да кажа нищо повече. Освен, че се надявам да работим по този проект с вас. Или за концерта, който смятаме да направим". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна